Prosinec 2016 – Petabajt chytřeji a levněji. A po roce zase Vánoce!

Vážení přátelé, obchodní partneři,

je tu předvánoční čas plný očekávání a radosti, ale také shonu a davového šílenství. Před koncem roku nás čeká ještě hodně práce, ale už teď si můžeme být jisti, že tento rok byl pro naší firmu historickým milníkem a to hned z několika důvodů.

Rozšířili jsme naši firmu o pobočku v Praze a nejen tam, ale i na další pobočky přijímáme nové špičkové odborníky, abychom udrželi vysoký standard námi poskytovaných služeb. Těší nás tedy, že na nastalé změny přicházejí pozitivní ohlasy i od našich zákazníků. Na Fyzikálním ústavu AV ČR ocenili náš HPC cluster pro projekt EXMAG. Vedoucí projektu chválil mimo velmi příznivou cenu i vysoký výkon a nízkou spotřebu našeho řešení. Spokojeni s našimi produkty a servisem jsou i ve společnosti Cloud4com. Za velmi příznivých cenových podmínek se nám podařilo dodat enterprise úložiště o kapacitě 1PB pro Masarykovu  univerzitu. Akademické uživatele potěšila především spolehlivost, robustnost a otevřenost dodaného systému.

Podzim ale nebyl jenom o sklizni úspěchů uplynulého roku. Stále se snažíme postupovat kupředu a tak jsme se zúčastnili konference v Curychu o budoucnosti ukládání dat a získali mnoho postřehů k zamyšlení do budoucna. Nechyběli jsme ani na nejdůležitější HPC akci roku 2016. Mezinárodní konference Super Computing byla letos v Salt Lake city a nabídla mnoho zajímavých pohledů nejenom na výkon ale i provoz a chlazení výpočetních serverů.

Letošní rok sice končí, ale už se těšíme na ten příští. Máme před sebou hodně zajímavých projektů a nových výzev. A věřím, že při některé z nich se setkáme i s Vámi.

Přeji Vám příjemné prožití vánočních svátků a úspěšný start do nového roku.

Michal Štěrba, jednatel M Computers s.r.o

SC16 – Mezinárodní konference o HPC

Fotoreportáž z konference věnované superpočítačům, které se účastnili za naší firmu technický ředitel Peter  Dubnický a obchodní ředitel Petr Plodík. Konference proběhla v americkém Salt Lake City a po návratu jí zhodnotil Peter Dubnický jako „skvělé místo pro setkání se zajímavými lidmi z oblasti HPC a k ohlašení  a představení novinek jednotlivých výrobců a dodavatelů“. Více zde.

Stali jsme se SILVER partnerem společnosti Veeam Software

Naše společnost se stala SILVER partnerem společnosti Veeam software, která nabízí špičkové backupové a replikační nástroje pro zálohování virtuálních prostředí jak na WMware, tak na MS Hyper-V. Více zde.

Lenovo Exclusive Store v novém designu

Společnost Lenovo změnila v průběhu tohoto roku svoje logo i webové stránky. Proto se také Lenovo Exclusive Store ve Zlíně (největší showroom Lenovo produktů na Moravě) dočkal změny interiérů. Klíčovým prvkem nového stylu je logo firmy Lenovo, pohyb a energie. Celkový koncept působí mladistvým a svěžím dojmem plným hravosti. Více zde.

Petabajt chytřeji a levněji

 

Pokud si myslíte, že ePřipravili jsme pro Vás případovou studii vysoce výkonného datového úložiště pro ukládání dat zpracovávaných ve výpočetním prostředí CERIT-SC a MetaCentra o čisté kapacitě 1000 TB (= petabajt), které jsme dodali pro Masarykovu univerzitu v Brně. Toto úložiště je postavené na technologii IBM Spectrum Scale a diskových polích Infortrend. Více zde.

partners