Intel oznámil nové serverové procesory

Intel představil v úterý novou řadu mikroprocesorových čipů pro firemní servery a cloudové infrastruktury. Nová rodina škálovatelných procesorů Intel® Xeon® Scalable zrychluje výkonnost, zvyšuje bezpečnost a efektivitu.


Společnost Intel oznámila, že její nové procesory Intel® Xeon® Scalable (kódové označení Skylake) jsou při běžných úlohách serverů 1,65krát rychleší než jejich předchozí generace. Tento obrovský skok zahrnuje i vylepšení softwaru speciálně navrženého pro urychlení úkolů s Intel čipy a bude ještě potvrzen externími odborníky. Obecně se ale očekával skromnější nárůst výkonu, takže toto zvýšení bylo velkým překvapením. „Tento skok představuje to nejlepší z naší 20ti leté historie inovace datových center,“ prohlásila Lisa Spelmanová, viceprezidentka skupiny datových center společnosti Intel, před úterním zveřejněním, a uvedla, že předchozí generace čipů právě vyšla v březnu loňského roku.

Více informací o nových procesorech naleznete na samostatné stránce věnované tomuto oznámení.

Společnost M Computers pátří mezi hlavní partnery Intelu pro oznámení nových procesorů Skylake. Pro otestování máme k dispozici serverové platformy i vybrané procesory z právě uváděné řady a naši specialisté již provedli několik zajímavých testování a porovnaní s předchozími generacemi procesorů. Dále máme přístup do Intel demo labů pro testování specifických aplikací a kompletních HPC prostředí. V případě zájmu o testování prosím vyplňte formulář. Pokud byste se rádi dověděli o nových procesorech více, jsme Vám k dispozici.

Společnost M Computers je partnerem Intelu pro oznámení nové generace serverových procesorů.