Nebojíme se ani netradičních disciplín


V uplynulém týdnu se naše společnost zúčastnila dvou tradičních a populárních akcí. Nejprve v sobotu 3. září jsme se vydali za sportem a zůčastnili se 9. ročníku IT závodů dračích lodí a o pár dní později jsme vyrazili do pražského music clubu Modrá Vopice na hudební festival IT Music Jam.


IT závody dračích lodí

Tradiční závody IT dračích lodí, které vždy na konci léta pořádá vydavatelství DCD Publishing, se letos uskutečnily první zářijový víkend. Stejně jako před rokem se tato akce uspořádala v areálu restaurace Podolka v Praze. Na devátém ročníku se příznačně sešlo devět týmů.


Když nás oslovil náš distributor DNS s nabídkou účasti na IT závodech dračích lodí, tak jsme neváhali a s radostí přijali. Spojili jsme se tedy s posádkou z DNS a pod jejich hlavičkou tak vytvořili velmi silný tým. A protože se výzev nebojíme, zaplnili jsme bez problémů polovinu společné dračí lodě.  Při losování rozehřívacích rozjížděk na nás připadla až ta třetí, takže jsme měli čas vychutnat si krásné slunečné počasí.

draci_lode1

Zároveň jsme si prohlédli naše soupeře na vodě – firmy Eaton, Brother, Canon, Visitech, Fujitsu, ABC Data, Tech Data nebo Dell&Microsoft. Po dvou kvalifikačních jízdách jsme se umístili na čtvrtém místě, a ačkoliv se naše časy neustále zlepšovali a ve finálových jízdách jsme zajeli čas dokonce nejlepší (200 m za 1:05,3), tak na medaile jsme nedosáhli. Skončili jsme těsně pod stupni vítězů. Přesto jsme byli se svým výkonem spokojeni a těšíme se již na další ročník.

draci_lode5

Pokud vás zajímají další podrobnosti, tak více se dočtete na RMOL.CZ


IT Music Jam

musicjam1

členové kapely Denudance

IT Music Jam je hudební festival kapel, hudebních uskupeních a milovníků hudby z IT branže. První ročník se konal v roce 2013 se záměrem dát dohromady muzikanty kolem distributora DNS. Od té doby si tato akce našla místo i v našem kalendáři nejen jako fanoušků, ale i účastníků.

 

 

V úterý 6. září se v pražském klubu Modrá opice konal již 4. ročník festivalu IT Music Jam. V průběhu večera vystoupilo šest kapel hrajícíh různé odrůdy rocku. V polovině programu vystoupila pod hlavičkou firmy M Computers kapela Denudance, kterou doprovázel na bicí a určoval rytmus Petr Plodík, obchodní ředitel M Computers. Kapela, která kdysi dobývala Vysočinu svými pop-rock-jazz-funky songy,  se na pódium vrátila po dlouhé osmileté odmlce. A své fanoušky nezklamali, protože cvičili nejen před vystoupením, ale také po celý rok, což bylo na jejich umu znát.

Publikum si užilo pořádný hudební nářez a na závěr nechyběla ani Jam session. Akce se protáhla do brzkých ranních hodin a to i díky téměř letnímu počasí a vlahé noci.

musicjam2

Pokud vás akce zaujala, můžete se podívat na kapely a fotky z aktuálních i minulých ročníků na itmusicjam.cz