Intel Solutions Summit 2017

Lukáš Vach reprezentoval naši společnost na konferenci Intel solutions summit 2017 „The future is now“, která se konala v dubnu ve španělském Madridu. Intel Solutions Summit (ISS) je největší a nejprestižnější Intel akcí určenou pro Platinum Intel Technology Provider partnery a distributory Intel, kteří jsou lídry ve svém segmentu podnikání.


intel

Tento rok ISS byl vyjímečný tím, že konference byla pořádána jak pro distributory, tak i pro partnery Intelu.  Jednotlivé přednášky si mohli účastníci sami volit. V jednotlivých prezentacích se dozvěděli něco více o připravovaných nových Xeon CPU, platformách i dalších plánovaných technologiích Intelu. V úvodu byly představeny chystané procesory Intel  Xeon (s kódovým označením SkyLake) a jejich budoucí rozřazení do jednotlivých skupin a vysvětlený význam a tvorba jednotlivých SKU.

Dále byly přestaveny nové Intel Purley platformy (Wolf Pass, Buchanan Pass), které budou osazeny zmiňovanámi procesory. Mezi novými technologiemi byly zmiňovány Omni-Path (nová 100Gb konektivita, která bude součástí CPU) a Optain technologie (pro zvýšení a zrychlení RAM a nebo zrychlení práce s diskovou částí). Dále byl představen nový serverový konfigurátor a současně portál pro registrace obchodních případů.

Lukáš svoji účast komentuje slovy: Ze summitu jsem se vrátil nabitý spoustou informací, o které se rád podělím s našimi zákazníky.“