Běháme se Světluškou

Plastová tykadla na čelence se pohupují sem a tam. Všude se míhají světla z čelovek. Tři, dva, jedna… A je odstartováno! Na trať Nočního běhu pro Světlušku vybíhá v brněnském parku Lužánky více než 700 účastníků a zaměstnanci naší firmy jsou mezi nimi.

Rozhodli jsme se, že jako firma podpoříme dobrou věc a zapojíme se do série Nočních běhů pro Světlušku. Celý výtěžek ze vstupu – startovné v celé výši 400 Kč za závodníka – jde na konto projektu Nadačního fondu Českého rozhlasu Světluška, který pomáhá nevidomým. A tak si naši zaměstnanci z pražské pobočky užili skvělou atmosfétu 5 km dlouhého běhu v potemnělé Stromovce již 12. dubna. O týden později stálo na startu v brněnském Lužáněckém parku dalších 9 nadšenců z naší firmy. Do série charitativních běhů se zapojili i zaměstnanci zlínské pobočky, když se vydali za rojem světlušek 26. dubna až do Olomouce. Tam měli možnost užít si běh v Bezručových sadech. Celkem se do charitativní akce zapojilo 12 zaměstnanců a uběhli pro dobrou věc 50 km nočním terénem jen za svitu čelovek.

A jak se nám líbil tento nevšední zážitek?

Energie a nadšení lidí kolem bylo cítit všude. Nezáleželo na tom, zda někdo běží rychle nebo pomalu. Nebo dokonce neběží vůbec, ale jenom jde. Důležité bylo, že tím pomůžeme,“ hodnotí akci Jitka Bláhová, event manažerka z M Computers.

Souhlasí s ní i jeji kolega, obchodní manažer, Ondřej Kindl: „Atmosféra byla skvělá. Občas si chodívám zaběhat, ale takhle večer s čelovkou a s tolika dalšími běžci ne. Byla to zajímavá zkušenost. Určitě poběžím za rok znovu.

Svou běžeckou premiéru v závodě si užila i asistentka Hanka Hunková: „Na závodě byla neopakovatelná atmosféra. Světelný had, který byl tvořen běžci na trati, byl úžasný. Stejně tak i nadšení všech přítomných, kteří běželi pro dobrou věc a pomůžou tak rozstvítit svět nevidomých…bylo mi ctí!“

Skvělé propojení, pokud chce člověk sportovat a zároveň pomáhat lidem, kteří to potřebují, hodnotí akci IT specialista Martin Petr.

Co je Světluška?

Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu, který pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě – bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů. Světluška svítí od roku 2003 a do projektu se zatím zapojilo více než 80 000 dobrovolníků a miliony dárců. Více informací o Nadačním fondu i o Světlušce najdete zde.