M Computers jako Ježíškova vnoučata

Náš tým M Computers se stal Ježíškovými vnoučaty a 4. prosince jsme byli předat dárky seniorům do Domu důstojného stáří v Brně.

Blíží se Vánoce, mají to být svátky radosti, pohody a štěstí.  A my bychom rádi rozdávali radost naší dobrou prací nejen Vám, našim milým zákazníkům a obchodním partnerům, ale také jsme chtěli trochu té radosti rozdat i lidem, na které se možná běžně zapomíná – babičkám a dědečkům v domovech seniorů a podobných zařízení. Proto jsme si vybrali projekt Ježíškova vnoučata.

Koho jsme podpořili?

Zapojila se více než polovina zaměstnanců firmy a dohromady jsme složili úctyhodnou částku 13 600 Kč.

Větší část peněz jsme se rozhodli použít na splnění konkrétního přání. Na stránkách projektu jsme si ho vybrali  a tím „adoptovali“ Dům důstojného stáří v Brně s přáním deskových her pro seniory. Hry poskytují seniorům příležitost pro komunikaci, podporují zapojení do kolektivu, zlepšují náladu a snižují nudu a apatii. Pořídili jsme pro ně Maxi člověče nezlob se, venkovní velké dřevěné domino, hru Times Up – Rodina, vědomostní hru Česko pro pamětníky, barevné šátky pro cvičení pohybové aktivity a mnoho dalšího.

Menší částí peněz jsme přispěli na elektrický vozík pro pana Zdeňka a na vozík pro paní Marii. Pan Zdeněk (76 let, Kroměříž) žije sám a bohužel nemá takové finanční možnosti, nemohl by si kvalitní elektrický vozík v ceně 110 000 Kč koupit. Bez vozíku přitom není jeho pohyb po venku vůbec možný. Paní Marie (81 let,Praha) ke svému přání napsala: „I ve svém věku se snažím být stále soběstačná. Elektrický vozík by mi umožnil se samostatně a bezbolestně pohybovat po budově domova i po jeho zahradě.“ Jsme rádi, že i díky nám budou mít hezčí Vánoce. Na takovéto velké a drahé dárky je možné přispívat už od 100 Kč na portálu Slevomat.cz, který si z vybrané částky nic nenechává a za vše pořizuje vánoční dárky pro projekt Ježíškových vnoučat.

Předávání dárků

Do Domu důstojného stáří v Brně jsme se vydali osobně, abychom dárky mohli předat. Kromě zabalených deskových her jsme s sebou vzali i nějaké cukroví, aby byla atmosféra ještě více vánoční. Nezapomněli jsme ani na kytaru, protože jsme chtěli seniorům zazpívat nějaké Vánoční koledy. Celé rozbalování dárků a zkoušení nových her bylo velmi příjemné. Babičky a dědečkové byli rádi, že se za nimi někdo přišel podívat a kolik hezkých věcí jim přinesl. Největší radost ale měli když se vytáhla kytara a začali jsme zpívat. To se k nám hned všichni přidali a tak se celá místnost rozezněla tóny koled a nadšeným zpěvem obyvatel domova.

Projekt Ježíškova vnoučata

Ježíškova vnoučata vznikla na podzim roku 2016. Novinářka Olga Štrejbarová si při jednom svém natáčení uvědomila, že opuštění lidé tvoří často až třetinu obyvatel domovů pro seniory. Vánoční dárek nedostali mnohdy roky a období svátků pro ně bylo spíš časem prázdnoty než radosti. Rozhodla se to změnit. Nápad byl na světě.

V roce 2017 se do organizace Ježíškových vnoučat pustil Český rozhlas. Oslovil stovky domovů pro seniory, zdravotnických zařízení a pečovatelských služeb. O projektu odvysílal velkou informační kampaň a řadu reportáží. Posluchači zareagovali fantasticky. To, co rozpoutali, nečekali ani největší optimisté. Přes 14 000 seniorů mělo před rokem o dost hezčí Vánoce. Plné překvapení a údivu. Pro mnohé z nich to byl totiž první dárek po letech.

Zapojte se do projektu i vy a udělejte seniorům radostnější Vánoce.

webové sránky projektu: www.jeziskovavnoucata.cz

příspěvek na drahé dárky lze realizovat na:  www.slevomat.cz