Festival milovníků hudby – IT music jam

Ve středu 3. dubna 2019 se uskutečnil již sedmý ročník hudebního festivalu IT music jam, který je festivalem kapel a hudebních uskupení z IT branže.


Tento již tradiční IT hudební festival se konal v pražském music klubu Modrá Vopice. V průběhu večera vystoupilo 9 skvělých kapel a uskupení. V původní sestavě dorazila například kapela Rudovy midi, která je již takovou legendou IT music jamů. Nechyběla ani punk-rocklidová skupina Digestoř nebo workshop bubnování vedený kluky z kapely Chantek drummers. V průběhu večera se na pódiu objevoval i náš kolega – Petr Plodík – a to nejen v roli moderátora, ale také jako hudební podpora některým kapelám. Perfektně určoval rytmus na bicí, viděli jsme ho zahrát na kytaru a nebál se ani zazpívat. Publikum si užilo pořádný hudební nářez.

KRB logo

V rámci festivalu proběhla také mini sbírka na aparaturu/nové mikrofony pro budějovickou kapelu K.R.B. z centra ARPIDA (centrum pro rehabilitaci osob se zdravotním postižením). Od účastníků akce se vybrala suma přesahující 20 tis Kč, která teď poputuje za skupinou K.R.B do Českých Budějovic. Na oficiální klip skupiny K.R.B s názvem „Naděje je“ se můžete podívat zde.

 

Petr Plodík na IT Music jamu

Začátkem dubna bylo venku poměrně chladné počasí. Nicméně posluchači se ponořili do mixu stylů folk, blues, pop, rock, cross-over, punk nebo společného bubnování a akce se tak protáhla do brzkých ranních hodin.

Pokud Vás akce zaujala, můžete se podívat na kapely a fotky z aktuálních i minulých ročníků na https://itmusicjam.cz/.