NVIDIA AI & HPC Academy

Společnost M Computers uspořádala společně se superpočítačovým centrem IT4Innovations čtyřdenní akci NVIDIA AI & HPC Academy. V průběhu akademie proběhly také tři celodenní školení s certifikací NVIDIA Deep Learning Institute.


Petr Plodík uvádí NVIDIA AI & HPC ACADEMY 2020

První den představil Vít Vodrák, ředitel IT4Innovations, národní superpočítačové centrum IT4Innovations a jeho služby pro oblasti AI a HPC pro komerční a akademické uživatele. Axel Koehler ze společnosti NVIDIA představil nejnovější technologie společnosti NVIDIA pro oblast umělé inteligence a vědeckotechnických výpočtů. Následně Lubomír Říha z IT4I pohovořil o konkrétních projektech, které superpočítačové centrum aktuálně řeší. Na závěr prvního dne proběhla skvěle komentovaná prohlídka ostravského superpočítačového centra, při které bylo představeno zázemí datového centra i aktuální superpočítače včetně nejnovějších systémů NVIDIA DGX-2 (dodané naší společností) a výpočetního clusteru Barbora, vybaveného akcelerátory NVIDIA Tesla V100.

NVIDIA Elite

Další tři dny akademie probíhala školení NVIDIA Deep Learning Instititutu (DLI), kterých se zúčastnilo celkem 134 zájemců z komerční oblasti i akademické sféry. Účastníci se první den naučili implementaci běžných pracovních postupů pro hluboké učení, jako je klasifikace obrázků a detekce objektů v rámci školení Fundamentals of Deep Learining for Computer Vision. Další dny bylo školení zaměřeno na oblast HPC a kurzy Fundamentals of Accelerated Computing with CUDA C/C++ a Fundamentals of Accelerated Computing with OpenACC, které byly organizovány v rámci iniciativy PRACE prostřednictvím spolupráce s výzkumnou institucí z Bavorska — Leibniz Supercomputing Centre (LRZ).

Základy Deep Learning for Computer Vision