Přehled novinek z podzimního GTC 2020


Na právě probíhající NVIDIA GPU Technology Conference 2020 bylo oznámeno hned několik nových Enterprise řešení a níže uvádíme přehledný souhrn toho nejzajímavějšího.

NVIDIA RTX A6000

NVIDIA RTX A6000 je nejnovější grafický procesor postavený na architektuře NVIDIA Ampere, který je nástupcem karet Quadro RTX 6000/8000. RTX A6000 je profesionální karta určená především pro zpracování grafických operací a simulací, strojového učení a datové analýzy. Narozdíl od akcelerátorů NVIDIA A100 je tato karta postavena na čipu GA102, který vychází z nedávno oznámené generace karet RTX série 30. Aktivní chlazení této karty je vhodné především k osazení do profesionálních pracovních stanic.

  • RTX A6000 je vybaven nejnovější generací RT, Tensorových a CUDA jader pro perfektní renderování, AI, grafiku a výpočetní výkon.
  • RTX A6000 obsahuje 48 GB grafické paměti, škálovatelné až na 96 GB pomocí NVIDIA NVLinku.
  • RTX A6000 podporuje PCIe Gen 4, která dosahuje až dvojnásobné propustnosti oproti předchozí generací PCIe Gen 3, což zvyšuje rychlost přenosu dat z paměti CPU u úloh náročných na velké množství dat, jako je AI a datová analytika.
Nvidia RTX A6000
nvidia A40

NVIDIA A40

NVIDIA A40 je momentálně nejvýkonnější procesor pro grafické výpočty, který profesionálům poskytuje bezkonkurenční výkon v oblastech vykreslování světla (ray traced rendering), vysoce výkonných virtuálních pracovních stanic, simulací, 3D designu, VR a virtuální produkce. Stejně jako nově oznámený procesor NVIDIA A6000 využívá i A40 plnohodnotný čip GA102 a díky svému pasivnímu chlazení je předurčen pro osazení do serverů v datových centrech.

  • NVIDIA A40, postavená na architektuře NVIDIA Ampere, obsahuje nejnovější generace jader NVIDIA RT, Tensor a CUDA pro ty nejnáročnější grafické výpočty a akceleraci AI.
  • 48 GB paměti GDDR6 je vhodných především pro masivní modely a datové sady a lze ji rozšířit až na 96 GB pomocí obousměrného NVIDIA NVLinku.
  • NVIDIA A40 je ve výchozím nastavení nakonfigurována pro virtualizaci, ale obsahuje i 3 display porty a podporu Quadro Sync pro uživatele vyžadující extrémní možnosti zobrazení, jako jsou širokoúhlé ultraHD obrazovky a obecně široká nastavení virtuální produkce.
  • NVIDIA A40 je srdcem vizualizačních úloh v serverech pro profesionální vizualizaci EGX Server, dříve označovaných jako RTX Server.

NVIDIA DGX SuperPOD

Pro podniky, které hledají tu nejrychlejší cestu k inovacím v oblasti AI, je referenční architektura NVIDIA DGX SuperPOD Solution for Enterprise nabídkou hardwaru, softwaru a služeb na klíč, která ladně odstraňuje všechny překážky při budování a nasazování infrastruktury AI.

Řešení DGX SuperPOD pro podniky je postaveno na referenční architektuře DGX SuperPOD – nejrychlejší komerčně dostupné AI infrastruktuře na světě, jak dokazuje i srovnání MLPerf. Umožňuje podnikům získat špičkovou AI infrastrukturu, která je navržena odborníky ze společnosti NVIDIA a může být nasazena za zlomek času ve srovnání s takzvaným DYI (Do It Yourself) řešením.

Týmy pro datovou vědu a analytiku potřebují správné nástroje, platformu a infrastrukturu pro zefektivnění výpočtů umělé inteligence a zrychlení výpočetního času. A IT týmy zase potřebují správného partnera pro integraci AI infrastruktury do stávajícího prostředí. Nvidia a její partneři pomohou implementovat řešení DGX SuperPOD do IT prostředí podniků, a to včetně flexibilních možností přizpůsobení na míru přímo jejich podnikání.

Podniky ale potřebují více než jen referenční architekturu, potřebují, aby jejich AI infrastruktura byla využitelná i pro jejich pro podnikání. S řešením DGX SuperPOD budou zákazníci těžit ze zkušeností s komplexním plánováním datových center a odborných znalostí v oblasti dodávek infrastruktury, které urychlí nasazení: od dimenzování, instalace, školení, průběžné optimalizace atd., to vše s podporou NVIDIA.

nvidia-dgx-superpod

NVIDIA certifikované systémy

Současný program NGC-Ready se mění a přechází na program NVIDIA-Certified Systems. Tento program pokrývá set hardwaru, který je zastoupen grafickou kartou NVIDIA A100, nejnovějšími síťovými adaptéry Mellanox (ConnectX-6, ConnectX-6 Dx, BlueField-2 DPU), řadou přepínačů InfiniBand Quantum a řadou ethernetových přepínačů a kabelů Spectrum.

Tento program umožňuje podnikům s jistotou vybrat systémy optimalizované pro GPU, které byly testovány na výkon jednoho i více uzlů GPU na široké škále populárních úloh pro AI. Tyto zabezpečené systémy jsou k dispozici v menších konfiguracích i jako škálovatelné stavební bloky s podnikovou podporou.

  • Sjednocená AI platforma: Zjednodušuje vývoj, zkracuje čas potřebný k nasazení softwaru a zajišťuje, že software optimalizovaný pro GPU z katalogu NGC funguje ihned po rozbalení.
  • Optimalizace výkonu: Testováno na vysoký výkon v důležitých AI úlohách a analýze dat, včetně hlubokého učení, inference, strojového učení a specifických průmyslových úloh.
  • Škálovatelné: Umožňuje rychlejší čas implementace tím, že vám umožní škálovat pomocí konfigurací clusterů s více uzly, pomocí grafických procesorů NVIDIA Ampere Architecture a NVIDIA Mellanox SmartNIC a přepínačů.
  • Integrované zabezpečení: NVIDIA Mellanox SmartNIC nabízí možnost odlehčit a urychlit více vrstev zabezpečení sítě pomocí šifrování Transport Layer Security (TLS) a Internet Protocol Security (IPsec), které pomáhají zabezpečit pracovní postupy AI.
  • Podpora na podnikové úrovni: Minimalizuje prostoje systému během nasazení infrastruktury a maximalizuje produktivitu uživatelů během vývoje.

Jetson Nano 2GB Developer Kit

  • Vývojová sada je ideální pro výuku, trénování a vývoj umělé inteligence a robotiky. Těží z aktivní vývojářské komunity s připravenými open-source projekty.
  • Pro pedagogy, studenty a nadšence, kteří se začínají zabývat oblastí umělé inteligence a robotiky, přináší možnost vytvářet praktické projekty se stejným NVIDIA JetPackem, který se používá pro průlomové produkty založené na umělé inteligenci ve všech průmyslových odvětvích.
  • Jetson Nano 2GB Developer Kit poskytuje neuvěřitelný výkon AI za nízkou cenu.

JetPack 4.4.1

  • Jetson Linux Driver Package (L4T) se známým desktopovým prostředím Linux
  • CUDA-X akcelerované knihovny a API pro Deep Learning, Computer Vision, Accelerated Computing a Multimedia
  • Zahrnuje ukázky, dokumentaci a vývojářské nástroje